top of page
Légrádi Gábor

Vállalható vereség a bajnokaspiráns otthonában

Nem várt nehézségekbe ütközött a Csepel SC felnőtt férfi labdarúgó csapatának az a terve, hogy ponttal, pontokkal távozzon az előző idényben még másodosztályú Tiszakécske otthonából. Már az első félidőben megfogyatkozott csapatunk sajnos nem bírta el a létszámfölényt, ami a mérkőzés végére (sérülés okán) tovább nőtt, így – az egykori első és másodosztályú játékosokkal teletűzdelt- hazaiak háromgólos sikert könyvelhettek el. Vezetőedzőnk csapatunk tartását emelte ki a mérkőzést követő nyilatkozatában.



Tiszakécskei LC - Csepel SC 3:0 (1:0)


Tiszakécske, Városi Sportcentrum Jv.: Dobai János (Aczél Tibor, Szabó Richárd)


Tiszakécske: Prokop R. – Grünvald A., Pintér D., Balázs B. (Antal G. ’72), Takács Zs., Szekér Á. (Géringer T. ’72), Sipos Z. (Takács T. ’46), Krupánszki B., Zámbó M. (Sallai D.’68), Valencsik D., Vajda R. (Marsa L. ’68)

Vezetőedző: Balogh Pál 


Csepel SC: Szűcs Krisztián – Paksai Roland, Csernák Kristóf, Horváth Bence, Torda Bence (Kern Ákos ’54), Kovács Máté (Szűcs Levente 65’), Dunai András (Németh Zoltán ’78), Pesuth Simon (Csákány Levente ’78), Sükösd Krisztián, Kovács Dávid (Tóth László ’65), Pintér Dominik

Vezetőedző: Zsivoczky Gyula

Kiállítva: Paksai Roland ’24


Gólszerzők: Grünvald A. ’47, Takács T. ’47, Pintér D. ’70


Zsivoczky Gyula:

Szerintem nagyon jól felkészültünk a Tiszakécske játékából, jól kezdtük a mérkőzést a 24. percben azonban bekövetkezett az a szituáció, amikor is Paksai Rolandot ellenfele visszahúzta, ő pedig könyökkel hátrafelé ütött, ami miatt kiállították. Hogy jogos volt-e vagy jogtalan nem tudom. Onnantól fogva keményen borultak az elképzeléseink, de eleinte jól reagáltunk az emberhátrányra, sőt az első félidőben nemhogy pariban voltunk, de komoly gólszerzési lehetőségeink is akadtak. Sajnos a lefújás előtt egy komoly hibát vétettünk, amiből megszerezték a vezetést a hazaiak. A szünetben felhívtam játékosaim figyelmét, hogy folytassuk tovább az előre megbeszélteket, ennek ellenére a második játékrész első percében egy újabb figyelmetlenségünket ismét góllal büntette meg ellenfelünk, ami a kardinális kérdéseket gyakorlatilag el is döntötte. Ettől fogva a szervezettségre és a tartásra kértem játékosaimat, ami a későbbiekben is nagyon fontos tényező lesz csapatunk számára. Ezt meg is valósították, becsülettel helyt álltak, tisztességgel küzdöttek az utolsó másodpercig. Közben persze igyekeztem frissíteni a csapatot, de az egyik cserejátékosunk a 80. percben sajnos megsérült, így 8 mezőnyjátékossal fejeztük be a mérkőzést, ami roppant tanulságosnak bizonyult számunkra. Hozzá kell szoknunk, hogy a BLSZ- hez képest sokkal kevesebb adódó lehetőségeinket jóval hatékonyabban kell kihasználnunk, amennyiben eredményesek szeretnénk lenni a jövőben. Buta hibáinkat minimalizálnunk kell, helyzeteinket pedig be kell lőnünk, ebben kell leginkább fejlődnünk, de pozitívum, hogy csapatunknak végig volt tartása. Szurkolóinknak megint csak kijár a tisztelet és a köszönet, akik akár győzünk, akár kikapunk, minden alkalommal ott állnak mellettünk, ez nagy segítség számunkra. Folytatjuk a megkezdett munkát, most a kupában, aztán két nagyon fontos bajnokin szeretnénk javítani.

310 views0 comments

Comments


bottom of page