top of page
Légrádi Gábor

Csepel SC szurkolói ankét, immáron az NBIII jegyében

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont az előző szezonban Budapest bajnoki címet nyerő, majd a harmadosztályú tagságot kiharcoló Csepel TC felnőtt férfi labdarúgó csapat szurkolói ankétjának, ahol mindenekelőtt kiderült, hogy a csapat immáron Csepel SC néven vág neki a nemzeti bajnokságnak. A név, ami bizony kötelez.


Légrádi Gábor sajtófelelős köszöntötte a megjelenteket, kiemelten az asztalnál helyet foglaló Rácz Botond sportigazgatót, Zsivoczky Gyula szakmai vezetőt, egyben vezetőedzőt, valamint Süle Lászlót a Csepel SC Alapítvány Kuratóriumának Elnökét. Utóbbi köszönetet mondott a jelenlévő szurkolóknak, akik, szüntelenül járják a főváros -és ezen túl újra a vidék- pályáit, hogy a Csepelnek szurkoljanak. Mint mondta, az előző szezonban nem csak a bajnokságot és az osztályozót sikerült megnyernünk, a Csepel TC szurkolói is a legjobbnak bizonyultak a maguk nemében és arra kérte a kék-piros szimpatizánsokat, hogy továbbra is támogassák a csapatot és legyenek minél többen a lelátókon. A névhasználatról elmondta, hogy a csapat Csepel SC néven fog versenyezni és a Csepel SC címert fogja használni.

A legendás Csepel SC örököseinek tekintjük magunkat és szeretnénk méltóak lenni a klub hagyományaihoz

Az utánpótlás és a felnőtt női csapat is ezen a néven szerepel, amennyiben az ehhez szükséges engedélyeket klubunk megkapja az MLSZ- től. A szervezeti változásokat illetően elmondta, hogy a felnőtt férfi csapat hivatásos státuszú lett, (ez már felkészülés az NBII-re is) ami átláthatóbbá teszi a költségeket, bevételeket és könnyebben bevonhatóak a befektetők, szponzorok. A klubfilozófiáról szólva hozzátette, hogy a cél egy erős csepeli lokálpatrióta egylet felépítése. Egy olyan klubé, amit szeretnek, támogatnak és magukénak éreznek a csepeliek, és ahol a csepeli származás és kötődés igen fontos. Az egyesület továbbra is nagymértékben alapozna a csepeli utánpótlásra. A jelenlegi felnőtt keretből 10 játékosunk is Csepel nevelés. Ami a személyi változásokat illeti: Pro licenszes mesterünket Zsivoczky Gyulát felkérték, hogy a teljes szakosztálynak, (ideértve mind a női, mind a férfi szakágat és az utánpótlás csapatokat) legyen a szakmai vezetője, amit el is vállalt. Megköszönve az előző szakmai vezető Ambruzs József munkáját örömét fejezte ki, hogy ő szakágvezetőként a női labdarúgásban segíti tovább a Csepelt. Minimális célkitűzésként említette a biztos bennmaradást az NBIII- ban, ahol jó szereplésnek számítana, ha a csapat a 16- os mezőny első felében végezne és nagy sikernek, ha az 1-5. helyet sikerülne megszerezni. Süle László és Zsivoczky Gyula egyaránt köszönetet mondott a csapat távozó játékosainak, akik közül ketten visszavonultak (Vörös Bence, Gauzer Levente) a többiek pedig más csapatokban folytatják pályafutásukat: Mészáros Roland, Gere Zoltán, Takács László, Pásztor Péter, Balog Bence, Kovács Dániel, Vörös Bence és Mészáros László.

Mindannyiuknak elévülhetetlen érdemeik vannak abban, hogy a Csepel újra felkerült a magyar labdarúgás térképére

- mondta szakvezetőnk, aki ismertette az érkezők névsorát is: Tóth László (Dorog), Kovács Máté (Veszprém), Turi Dániel és Szűcs Levente (ESMTK), Horváth Bence (Iváncsa), Paksai Roland (Diósgyőri VTK), Pintér Dominik (Soroksár), Kern Ákos (FTC), Lehel Roland (III. Ker. TVE) és Kovács Dávid (Putnok). Közülük hárman is Csepel nevelésűek.


A szakmai stábban Takács László helyét Zsivoczky- Pandel Péter vette át pályaedző poszton, erőnléti edzőként továbbra is Lieszkovszky Zalán, kapusedzőként Federico Groppioni, masszőrként Chromy Attila, míg technikai vezetőként Bazánth Kund áll a csapat rendelkezésére. Szakvezetőnk ugyan helyezést nem jelölt meg konkrét célként a bajnokságot illetően, de annyit elárult, hogy továbbra is egy megalkuvást nem tűrő, győzelemre éhes csapatot akar pályára küldeni minden egyes alkalommal. Az ankét befejező szakaszában szurkolótáborunk vezetője maximális bizalmáról biztosította a csapatot és arról, hogy a korábbiakhoz hasonlóan Csepelen és idegenben is mindent megtesznek azért, hogy a csapatot győzelembe hajszolják.


281 views0 comments

Comments


bottom of page