top of page
Légrádi Gábor

Végső búcsú Takács Lászlótól

Mély részvét mellett október 16-án örök nyugalomra helyezték Takács Lászlót a Csepel SC majd az MTK- VM egykori kitűnő labdarúgóját a Csepeli Temetőben. A búcsúztatáson családtagjain kívül több csepeli közéleti személyiség, egykori csepeli labdarúgók, sportolók, sportvezetők, barátok is részt vettek, hogy a 77. évében elhunyt sportembertől búcsút vegyenek. A Csepel SC képviseletében Rácz Botond sportigazgató, Jenei János szakmai tanácsadó és Légrádi Gábor sajtófelelős fejezte ki részvétét és helyezte el a kék-piros szalagos koszorút a ravatalnál, ahol Takács László hamvait elhelyezték. A búcsúztatáson a sok megható és néhány megmosolyogtató családi emléken kívül elhangzottak a sokak által csak „Takiként” becézett korábbi kiváló labdarúgó sportpályafutásának emlékeit felidéző gondolatok is, ebből idézünk:

„Takács László a Béke téren nőtt fel, és kézenfekvő módon a Csepel SC-ben kezdett futballozni, ahol végig ment a ranglétrán a kölyökcsapattól egészen a felnőtt együttesig. Az első csapatban 1970 és 1972 között 60 felnőtt mérkőzésen 11-szer volt eredményes kék-pirosban. Sorkatonai szolgálata alatt egy évet a Bocskai SE együttesében futballozott. Innen az MTK- hoz került, ahol 1979-ig 116 bajnoki mérkőzésen 39 gólt szerzett. Összesen 191 NB I-es meccsen 50 találat fűződik a nevéhez. A nemzetközi kupákban is megmérette magát, játszott az 1970-71-es Közép-Európai Kupa elődöntős csepeli csapatban, ahol az első meccsen Hunyadi és Losonci góljaival 2:0-ra verték az Austria Salzburg csapatát. Ezen a meccsen így festett a kék-piros csapat: Fatér Károly - Vellai István, Molnár Tibor, Kandi György, Hunyadi László, Faludi Dezső, Rottenbiller István, Losonci Flórián, Kalmár László, Takács László, Gondár György Vezetőedző: Keszthelyi Mihály. Az 1976–77-es KEK idényben pedig a negyeddöntőig jutott az MTK-val, ahol a későbbi győztes Hamburg állította meg őket.  Takács László egész életében a csepeli labdarúgás őszinte és lelkes támogatója volt, a csepeli futballt edzőként is segítette, idősebb korában is gyakori vendég volt a Csepel stadionban. Fia Krisztián is tovább vitte az apai örökséget, utánpótlás labdarúgó, majd ő is edző lett és neki köszönhető, hogy hosszú szünet után visszatért a csepeli sporttelepre a felnőtt labdarúgás és vele visszatért édesapja Takács László is immáron a Csepel FC egyik leglelkesebb szurkolójaként. Amíg egészsége engedte szinte nem volt hazai bajnoki mérkőzés nélküle, a Csepel vezetői, játékosai mindannyian jó kapcsolatot ápoltak vele és a meccsek előtt kivétel nélkül mindenki odament hozzá egy baráti kézfogásra, ugyanis Taki ’bá- nak mindenkihez volt egy-két jó szava.”

 Méltósággal viselt hosszú betegséget követően szeptember 23-án hunyt el.

A Csepel Sport Club ez úton is őszinte részvétét fejezi ki Takács László családjának, hozzátartozóinak,  emlékét kegyelettel megőrizzük!



396 views0 comments

Comments


bottom of page