top of page
Légrádi Gábor

Idegenben továbbra sem megy a pontszerzés

Se gól, se sör! - summázhattak a Csepel szurkolók, akik vasárnap délelőtt kilátogattak a futball szempontjából minden igényt kielégítő kispesti utánpótlás centrumba. A verőfényes időben rendezett matinén a hazai szervezők jócskán elszámolták magukat a várható nézőszámot tekintve, így már az első félidő végére elfogyott a vérbeli drukkerek „védőitala”, ráadásul volt olyan szurkoló, akit alig-alig akartak beengedni a lelátóra, mondván, hogy megtelt a sporttelep! No komment… A mérkőzésről szólva annyit, hogy csapatunk hiába küszködött és igyekezett elérni idegenbeli első sikerét, az 5 visszajátszót soraiban tudó Honvéd gyakorlatilag három gólszerzési lehetőségét gólra váltotta, ellenben a mieink sajnos megint kimaradtak… Megjegyzendő, hogy a rendkívül indiszponált játékvezető sem volt a helyzet magaslatán: könnyű szerrel fújta be a hazaiak 11-esét, majd minden lélegzetvételét közzétette azzal, hogy a sípot egész mérkőzés alatt elfelejtette kivenni a szájából, a sárga lapokat pedig úgy osztogatta játékosainknak, mint a reklámajándékokat. Summa summarum: újra otthon kell majd javítani!



Budapest Honvéd FC II - Csepel SC 3:0 (1:0)


Honvéd MFA UP Központ, Jv.: Virág András (Pálinkás Donát, Dudás Vilmos)


Honvéd II: Gyetván M. – Sebe B., Szamosi Á., Nagy Z., Polák K. (Menyhárt B. ’58), Rácz B. (Hetyei Sz. ’70), Kis K., Kenéz K. (Bakó D. ’76), Pintér M., Átrok I. (Benkő L. ’58), Kocsis G. (Gincsai Z. (’46)

Vezetőedző: Kovács Gábor 


Csepel SC: Szűcs Krisztián – Csernák Kristóf, Horváth Bence, Kovács Máté (Kovács Dávid ’46), Dunai András (Németh Zoltán ’74), Urbin Márk, Pesuth Simon (Bencze Márton ’46), Paksai Roland, Túri Dániel, Tóth László (Torda Bence ’61), Sükösd Krisztián (Kern Ákos ’79)

Vezetőedző: Zsivoczky Gyula


Gólszerzők: Rácz B. (11-ből)’39, ’63, Hetyei Sz. ’86


Zsivoczky Gyula:

A héten arra hívtam fel a figyelmét a játékosoknak, hogy idegenben is el kell kezdeni végre a pontszerzéseket. Az volt a kérésem, hogy a Kecskemét elleni mentalitást tegyék magukévá a srácok, ehhez a megfelelő hozzáállást láttam az elején. Az első félidőben játékosaim nagy többségben megcsinálták azt, amit kértem, de megint egy buta hiba okozta a vesztünket a 11-esnél, amit meg lehetett adni. Sajnos az ilyen figyelmetlenséget sorozatban elkövetjük, amivel hátrányba kerülünk, és gyakorlatilag nem az ellenfél, hanem mi rúgatjuk meg a gólt velük… A második félidőre játékrendszert váltottunk, ez hatékonynak is tűnt, ugyanis az egész második félidőt uralni tudtuk, ennek ellenére ellenfelünk kétszer jutott el a kapunkig, amiből 2 gólt szerzett. Egyértelmű, hogy elöl nem vagyunk hatékonyak. Eltelt 12 mérkőzés, hazai pályán még beerőlködjük a győzelmeket, de ez sem tart örökké, idegenben ez nagyon kevés és számomra elfogadhatatlan. Nagyon bízom benne, hogy a csapat is úgy érzi, hogy elfogadhatatlan az, hogyha kilépünk a Béke térről, akkor hatékonyságunk egyenlő a nullával! Ezt nagyon gyorsan orvosolnunk kell és az előttünk álló mérkőzéseken meg kell találnunk az idegenbeli pontszerzések kulcsát. Ezzel a szerepléssel egyelőre igazi tényezők nem tudunk lenni a bajnokságban, a jó szerepléshez idegenbeli pontok is kellenek! Csalódott vagyok, de köszönöm a szurkolóknak a biztatást, meghatározó játékosainktól többet várok, javulnunk kell!

184 views0 comments

Comments


bottom of page