top of page
Légrádi Gábor

Létfontosságú siker a Kecskemét ellen

Egy ideje sajnos elkerülte csapatunkat a győzelem, így a Kecskemét második alakulata ellen hazai pályán együttesünk igyekezett ismét rátalálni a siker útjára, még úgy is, hogy ellenfelünk NBI-es keretéből nem kevesebb, mint hat labdarúgó játszott vissza. Az első félidőben még nem, de a másodikban csapatunk tudatosította, hogy legyen bárki is az ellenfél, ezen a vasárnapon pontot vagy pontokat nem hajlandó odaajándékozni, így a második félidőben nyújtott produkciójával 3 egységre tett szert kék-piros legénységünk. A mérkőzés előtti pillanatok színvonalát magasba repítette, hogy a Hársfa Egyesület - Down csapat és a Down Alapítvány képviselői kéz a kézben vonultak be a játékosokkal, játékvezetőkkel a pályára, sportolóink és szurkolóink legnagyobb ovációja közepette méltatva, hogy a sport mennyire fejleszti a mentális fejlődést, miközben a közösségi összetartást és a társadalmi elfogadást is erősíti.



Csepel SC – Kecskeméti TE II 2:0 (0:0)


Csepel SC Sporttelep Jv.: Drabon Barnabás (Sztányi Tibor, Halmai Kristóf)


Csepel SC: Szűcs Krisztián – Csernák Kristóf, Horváth Bence (Szűcs Levente ’92), Kovács Máté (Torda Bence ’81), Dunai András (Bencze Márton ’71), Urbin Márk, Pesuth Simon (Németh Zoltán ’92), Túri Dániel, Paksai Roland, Sükösd Krisztián, Kovács Dávid (Tóth László ’46),

Vezetőedző: Zsivoczky Gyula


Kecskeméti TE II: Pálfi K. – Czenky Á. (Kárpáti Á. ’74), Pálinkás G., Murár A. (Szabó Cs. ’84), Berki M. (Goretich G. ’62), Polyák I., Papp M., Molnár M., Vattay M., Kovács K. (Horváth A. ’62), Kotula M.

Vezetőedző: Virágh Ferenc


Gólszerző: Csernák Kristóf ’71, Bencze Márton ’89


Zsivóczky Gyula:

Egy nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, régóta szenvedtünk nyeretlenségben és azt gondolom, jól készültünk fel a Kecskemét csapatából. Bár volt, aki előzetesen kötelező győzelemként aposztrofálta a mai meccset, nos ezt túlzásnak tartom, a meglehetősen sok visszajátszó okán meg pláne nem volt igaz. Ezt a helyzetet szerencsére jól kontrolláltuk és sikerült megoldani a feladatot. Az első félidőben egy teljesen kiegyenlített játékot lehetett látni, nagyon komoly párharcokkal és ellenfelünktől rengeteg felíveléssel, ilyen magas társulattal rég nem találkoztunk a mérkőzéseinken. Ezt azonban határozottságunkkal sikerült egyensúlyba hozni. A második félidőben egy rögzített helyzetet követően Kristóf remekül reagált le egy szitut, így meg tudtuk szerezni a vezetést. Ez mentálisan hihetetlenül jól jött, ellenfelünk kvalitásait jól jellemzi, hogy ekkor még jobb képességű játékosokat hoztak a pályára.  Ebben a periódusban – kihagyva a középpályát- folyamatosan a védelmünkre ívelték fel a labdákat, amit csapatszintű védekezéssel kiválóan semlegesítettünk. Erre válaszul Bencze Marci szerzett egy szép gólt, minek köszönhetően érezni lehetett, hogy ez a mérkőzés már megvan. A siker igazi férfimunka volt a részünkről, és egy nagyon komoly fegyvertény. Sok kiemelkedő teljesítmény akadt, én mégis a csapatmunkára hívnám fel a figyelmet, ami ma remekül működött és meg is hozta az eredményét. Szurkolóink ma is a 12. emberünket jelentették számunkra, a meccs előtt bevonuló Hársfa Egyesület Down szindrómás képviselőinek jelenléte pedig igazán megható volt és szeretném, ha hagyományt csinálnánk ebből és ezt a kezdeményezést a Csepel SC hosszú távon magáévá tenné, mert csapatunk és ellenfelünk is igazán példamutató módon reagált az eseményhez. 


209 views0 comments

Comments


bottom of page